Nyheter

Byte av Internet-leverantör

I dagsläget har föreningen Bredbandsbolaget som Internet-leverantör. Detta kostar varje lägenhet 125 kr per månad och i den summan ingår bredband med en hastighet på 100/100 och IP-telefoni. Bredbandsbolaget har kommit med ett erbjudande om att hastigheten höjs till 250/100 för samma avgift och att vi medlemmar kan erhålla/byta till en bättre router. Routern är Bredbandsbolagets egendom.

 

Föreningen har också fått ett erbjudande om att byta Internetleverantör till Stockholms stadsnät fr o m 1 augusti i år. Detta skulle då kosta 75 kr per månad. I den summan ingår bredband med fast eller dynamisk IP-adress och med en hastighet på 200/200 (med möjlighet att för ytterligare 99 kr per månad + 195 kr i engångsavgift få en hastighet på 1000/1000 vilket man väljer själv) samt IP-telefoni. De har också givit alternativet med en hastighet på 1000/1000 till en kostnad på 99 kr per månad och lägenhet, inkl. IP-telefoni för hela föreningen.

 

För IP-telefoni krävs särskild utrustning som kan köpas av Stockholms stadsnät för ca. 700 kr eller hos exempelvis Claes Ohlson, Kjell & Co, Teknikmagasinet ed.

 

Precis som hos Bredbandsbolaget finns också möjlighet till TV via bredbandet. För detta krävs en särskild utrustning som Stockholms stadsnät säljer och som kostar ca 1 500 kr. I denna utrustning ingår även allt som behövs för IP-telefoni.

 

Ett byte innebär att Du som har utrustning som är Bredbandsbolagets måste lämna tillbaka detta (router, telefoniutrustning, TV-box etc.). Bytet innebär också att Du som har har en e-postadress hos Bredbandsbolaget (ex.vis ) blir av med den. För dig som har telefoni via Bredbandsbolaget och vill behålla numret så går det att flytta till Stockholms stadsnät mot en engångskostnad på 199 kr.

 

Innan styrelsen fattar beslut i frågan vill vi veta vad Du tycker!